Haberler
26.11.2024 15:26
Sağlık Bilimler Fakültesi Bologna Eş Güdüm Komisyonu kurulmasına müteakip Fakültemizde bölümlerin Bologna süreçlerine ilişkin çalışmaya başlamıştır. Bu doğrultuda 23.08.2024 tarihinde toplanmış ve bölümlerin ders içeriklerinde eksikliklerin bulunduğunu tespit etmiş ve bu eksikliklerin 15.11.2024 tarihine kadar giderilmesi için bölüm başkanlıklarına yazı yazılması kararlaştırılmıştır. İlgili yazı 27.08.2024 tarih ve E-84394105-730.03-245803 sayılı yazı ile bölüm başkanlıklarına bildirilmiş ve belirtilen süre sonunda 19.11.2024 tarihinde komisyon tekrar toplanmıştır. Yapılan bu toplantıda her bölümün iki komisyon üyesince kontrol edilmesi kararı alınmıştır.
Komisyon Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KOCA'nın başkanlığında 26.11.2024 tarihinde Üniversitemiz Arslantepe Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Komisyon üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Havva Esra TÜTÜNCÜ, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep BAL, Doç. Dr. Gürkan KAPIKIRAN, Doç. Dr. Tuğba MENEKLİ, Doç.Dr. Varol TUTAL, Fakülte Sekreterimiz Mahmut UÇAR ve raportör olarak Fakültemiz idari personellerinden Mahmut YÜKSEL katılmıştır.Toplantıda ders bilgi paket içeriklerinde bulunması gereken hususlar(standartize edilmesi için) ile ilgili görüşler ifade edilmiştir. Yapılan anlık ve örneklem usulü ile yapılan kontroller neticesinde;
Bölümlerin seçmeli ders grubunda bulunan üniversite seçmeli ders grubu derslerinde ve formasyon ders içeriklerinde ve program çıktıları ile ilişkilendirilmelerinde eksikliklerin giderilmesi, bölümler arasında özellikle ders akışındaki hafta sayısında ve iş yükü paketlerinin girilmesinde önemli farklılıkların olduğu belirlenmiştir. Örneğin iş yükü paketinde ara sınav başlığında 1 sınav ve 1 saat olarak belirlemişken, diğer bazı bölümlerde 1 sınav ve 10 saat olarak girdiği tespit edilmiştir. İlgili başlığın “Ara Sınav ve Sınava Hazırlık” olarak değiştirilmesi veya burada yazılan fazla saatlerin sınıf dışı çalışma başlığında gösterilmesinin daha uygun olacağı değerlendirilmiştir.
Kurulumuz ayrıca “Ders Bilgi Paketlerinin” daha sağlıklı girilebilmesi için aşağıdaki önerilerde bulunmayı kararlaştırmıştır. Buna göre;
Diğer Haberler
Hemşirelik Günü Etkinliği
15.05.2026
Beslenme ve Diyetetik Bölümü Temel ...
14.05.2026
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve ...
12.05.2026
Beslenme Ve Diyetetik Öğrenci ...
12.05.2026
Ebelik Bölümü Öğrencileri Malatya ...
11.05.2026
Fakültemiz Mezunlarla İletişim ...
04.05.2026
Fakültemiz Akademik Birim Kalite ...
29.04.2026
"AFAD Saha Eğitimlerinden ...
29.04.2026